Nieuwsbegrippen

Mijn naam is Gerrianne, ik woon in Rijssen en ben 36 jaar oud. Ik werk met veel plezier bij Twente Uniek. Mijn grootste hobby is taarten bakken!

Wat vond je van de nieuwsbegrippen?
Erg leuk en leerzaam, je gaat op een hele andere manier luisteren, je hoort ook nog nieuwe dingen ondanks dat ik best al veel weet.

We lezen eerst de nieuwsbrief, en het onderwerp en gaan hier met elkaar dieper op in. Op moeilijke woorden komen we terug en wordt in begrijpelijke taal omgezet, nadat we de brief hebben gelezen en besproken bekijken we het Jeugdjournaal. Hierin hoor je vaak nog nieuwe dingen. Aan de hand van de vragen bespreken we het Jeugdjournaal nog eens. Daarna bekijken we het Jeugdjournaal nog een keer om er achter te komen of je nog weer nieuwe dingen hoort, die je de eerste keer niet gehoord hebt.
Na afloop doen we nog een spelletje met fotokaarten. Je kiest dan de afbeelding die het best bij je past en vertelt waarom. Op deze manier leer je elkaar op een andere manier nog beter kennen.

Heb je iets van de nieuwsbegrippen geleerd?
Jazeker, doordat ik er ook opdrachten bij had staan, ga je nog beter lezen en door het opschrijven onthoud je het ook beter.

Heb je er in de toekomst iets aan denk je?
Ja, bepaalde dingen onthoud je wel en mocht het weer eens ter sprake komen, dan weet je waar je over praat en je kunt dan mee praten.

Ik vind het erg leuk om te doen.