Erve groot buren

Erve Groot Buren is een werkplek in Ambt Delden. Hier werken mensen op de zorgboerderij met een licht verstandelijke beperking (LVB), verstandelijke beperking (VB) en moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG).

De zorgboerderij

Op de zorgboerderij heeft iedere deelnemer een aantal vaste taken. Dit biedt structuur en er ontstaat vertrouwen in de verzorging van de dieren. Voor iedereen is er passend werk dat aansluit bij hun interesses. Van het verzorgen van de dieren, etiketten knippen voor de winkel tot het uitmesten van de stallen. Er zijn verschillende dieren aanwezig: melkkoeien, ezels, een pony, kippen, eenden, konijnen, varkens en schapen.

Zuivel en groenten

De melkkoeien zorgen iedere dag voor verse melk en andere producten. De kippen leggen voor ons de eieren en we hebben een moestuin waarin we verschillende soorten groenten verbouwen en oogsten. Al deze producten zijn te koop in ons boerderijwinkeltje.

Er is veel werk binnen, zoals het werken in de zuivelkeuken en huishoudelijke taken. In de winkel worden onze natuurproducten verkocht. Het bijzondere van onze boerderij is dat alles ‘ouderwets’ met de hand gedaan wordt. Wanneer het ons niet lukt, gebruiken we de spieren van de pony’s of van de ezels. Ook zijn er werkzaamheden in het onderhoud van de schuren en gebouwen, het bouwland en het weiland van de boerderij.

Plezierige en open sfeer
Op de boerderij hangt een plezierige en open sfeer waarbij iedereen zichzelf mag zijn. Er zijn drie vaste begeleiders op de boerderij dus altijd een bekend gezicht voor de deelnemers.