Werkstation

In ons pand in Nijverdal, werken wij in verschillende ruimtes.

Koekenbakkerij

In de koekenbakkerij, leren wij mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt hoe ze verschillende banketproducten kunnen maken. Zoals: taai-taai dierfiguren, gevulde koeken, muffins, appelkoeken, appeltaart en roomboterkoekjes. Alle producten die wij bakken, leveren wij aan verschillende bedrijven in heel Nederland. Onder begeleiding van een professionele bakker, leren de deelnemers de kneepjes van het vak. De medewerkers maken de producten van begin tot eind:

De medewerkers maken de producten van begin tot eind:
• Ingrediënten afwegen
• Verschillende deegsoorten en beslag maken
• Producten vormgeven
• Bakken van de producten

Inpakwerkzaamheden bij pakkerij

De koeken die gebakken zijn in onze koekenbakkerij, worden per stuk verpakt en geseald. En worden ze voorzien van een ingrediëntensticker. Hierop staan naast de ingrediënten de houdbaarheidsdatum en de allergenen vermeld. Wij leveren de koeken vervolgens aan verschillende grote klanten door heel Nederland. Bijvoorbeeld wekelijks een groot aantal koeken voor Artis. Maar ook aan Vitam, die deze koeken vervolgens weer verkoopt in bedrijfskantines van verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld de belastingdienst. Wanneer de bestelling volledig en juist is ingepakt, wordt deze door onze eigen chauffeurs bij de klant afgeleverd.

Naast het verpakken van de koeken en het verwerken van de bestellingen verrichten wij verschillende andere lichte inpakwerkzaamheden, zoals het inpakken van schroefjes en het vullen van pepermuntdoosjes.